неділю, 11 лютого 2018 р.

Середній зріз зі шлицею в спідниці

У класичних прямих  чи завужених до низу спідницях, які ще називають спідниця-олівець для зручності ходіння проектують шлиці. Найчастіше їх розміщують у середньому шві заднього полотнища, проте,  вона може бути розміщеною і на передньому полотнищі посередині чи збоку, або у бокових швах спідниці. Усе залежить від фантазії автора 😀 !
Готовий вигляд шлиці з лицьової сторони і з вивороту:

             

Для шлиці обов'язковим є припуск 3-4см. Розширення лекала заднього полотнища,  яке є справа на фотографії, це і є припуск на шлицю в середньому шві. Проектується припуск на шлицю для правої і лівої половини заднього полотнища однакової ширини.




Припуск на шлицю для її кращої формостійкості в процесі експлуатації дублюють клейовим флізеліном. Ширина дубляжа на 0.5-1.0 см більша від ширини шлиці. Тобто, лінія запрасування шлиці буде на дубльованій ділянці.
Обметуємо обидва зрізи.





Наступний крок: визначаємо довжину зшивання середного зрізу . Від лінії талії відкладаємо довжину застібки + шов для обшивання верхнього зрізу спідниці поясом чи обшивкою.
Від низу довжину шлиці + припуск на підгин низу. Для зручності лінію можна намалювати тонко заструганими милом чи кравецькою крейдою. Відмічаємо горизонтальною міткою початок і кінець строчки. Сколюємо чи зметуємо зрізи.


Дострочуємо до початку шлиці і розвертаємо деталі на 90⁰.









Підгинаємо припуск шлиці на 1 см і дострочуємо до зрізу.



















Запрасовуємо припуск  шлиці (той який був продубльований).









Розпрасовуємо середній шов лише там де зшивали. Де будемо вшивати потайний замок-блискавку НЕ ПРАСУЄМО !


















Закінчимо обробку шлиці після того як кінцево визначимося з довжиною виробу.

Приємної і цікавої вам роботи !

Немає коментарів:

Дописати коментар