понеділок, 8 жовтня 2012 р.

Плечові шви

Плечові зрізи спинки для кращого облягання лопаток роблять довшими плечового зрізу пілочки і при з'єднанні припосаджують. Зшивають плечові зрізи виробу зі сторони пілочки з посадкою спинки на ділянках, передбачених конструкцією, ширина шва 10 мм. Величина посадки залежить від конструкції деталей та структури тканини. Якщо тканина погано спрасовується, то в такому випадку проектують плечові виточки  по спинці.  Плечові виточки спинки обробляють до зшивання плечових зрізів. В даній моделі плечові виточки переведені у зріз кокетки спинки.
Для запобігання розтягування плечових швів під час експлуатації, плечові зрізи пілочки проклеюють спеціальним косим пружком, який ми використовували для проклеювання пройм.


1. Отже, на допоміжному шматку флізеліну обмальовуємо плечовий зріз і частини пройми,  і горловини. Якщо у виробі є кокетки  чи якісь підрізи, обов'язвово помічаємо їх розміщення. Це потрібно для того, щоб в процесі волого-теплової обробки якомога менше деформувати зрізи  деталі.


2. Викладаємо плечовий зріз по обмальованій лінії, а також по частині горловини і пройми.
Деталь кладемо лицем вверх і проклеювати зріз будемо по лицевій стороні деталі. Так, як це блуза, то зрізи, зазвичай, обметуюються разом і запрасовуються. Таким чином, пружок заховається всередині шва, але свою функцію - збереження формостійкості в процесі носіння, він буде виконувати справно. Ширина пружка повинна бути 0,7-0,8 см.



3. Зшиваємо плечові зрізи шириною шва 1 см. Обметуємо. Спрасовуємо. Запрасовуємо в сторону спинки.
На фото видно, що надсічка по плечовому зрізу спинки співпадає зі швом пришивання кокетки у пілочці. Це дуже важливий елемент роботи!









Приємної і цікавої вам роботи!

4 коментарі:

  1. Таня, доброго вечора! Який чудовий у вас блог, і все що мені потрібно :). Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго вечора ! Перепрошую, але тільки сьогодні виявила Ваш коментар.
      Вам дякую за гарні слова ! Буду продовжувати !

      Видалити
  2. Татьяна, какой у вас высокопрофессиональный блог! Это просто перл! Я хоть кроме укорачивания брюк последние лет 15-20 ничем швейным не занималась, но всё равно хочу высказать уважение тому труду который вы здесь влаживаете.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо ! Да, я инженер-технолог швейного производства :)
      Извините за поздний ответ, но я только сегодня обнаружила комментарии.

      Видалити